Skäggvård

Om du odlar skägg, är det en bra idé att ta hand om det, annars kommer du att få kliande hud under ditt skägg och få mjäll. Skägget kan också uppfattas som ovårdat och stixigt. Att ta hand om ditt skägg på bästa sätt finns det några produkter som du kan använda för ditt skägg.

Skäggolja ( Beard oil )
Vi tycker defensivt att du bör unna dig själv och köpa en skäggolja som du tycker är bra! En skäggolja hjälper ditt skägg att behålla glansen och smörja huden under skägget och din hud. Huden producerar sin egen olja för att hålla huden fuktig, men när du har lite längre skägg blir det svårare för huden att producera tillräckligt med olja för smörjning av huden och då blir du lätt torr och den börjar klia. Men med en skäggolja hjälper du din hud att smörja ditt skägg och återfukta huden.

Skäggoljan motverkar också torrt och spretigt hår som lätt uppfattas som stixigt. Oljan håller ditt skägg mjukt av dess ingredienser.

Skäggvax ( Beard balm )
Skäggvax hjälper dig att hålla ditt skägg på plats för en hel dag. Det har också en omsorgsfull olja för ditt skägg, det innehåller vitaminer och viktiga oljor för att hålla ditt skägg återfuktat. När man använder skäggvax är det viktigt att få ner allt till skäggets rötter för att ge skägget näring.

Skäggschampoo
När du har börjat odla ditt skägg och slutat raka dig, kommer din hud att ha mer döda hudceller som fastnar i hårsäckarna och i skägget. Det är här skäggschampot kommer in i bilden, när du använder skäggschampo, kommer det att ta bort dina döda hudceller och hålla dig fuktig på huden. Detta hjälper till att undvika torr och kliande hud under ditt växande skägg. Använd inte vanligt schampo eftersom det ofta innehåller silikon som sätter igen dina porer och det tar bort din naturliga oljan i huden så att den blir torr. Ett annat plus att använda skäggsschampo ett par gånger i veckan är att det tar bort mat, damm, smuts. Du kommer helt enkelt att känna dig fräschare och renare.

 

 

 

 

 

Soon to be release! Avvisa